Nyhetsbrev
Nyhetsbrev

Världsnyhet inom kognition - QuietFrames

QuietFrames - en världsnyhet för ökat fokus!

Idén om att kunna stänga ute visuella intryck började ta form när Thorunn var på väg tillbaka till arbetslivet efter en tids sjukskrivning orsakad av stress och utmattning. Snabbt stod det klart att det inte var arbetet som var det mest krävande utan alla intryck som hjärnan tvingades bearbeta.

Ett ständigt brus, som inte kunde reduceras enbart med hörlurar, där de visuella störningarna var minst lika krävande som de auditiva.
Insikten om avsaknaden av enkla och effektiva verktyg för att förebygga ohälsa på arbetsplatser kombinerades med det självupplevda behovet.

Resultatet: En innovation för visuell brusreducering® och glasögonen QuietFrames från AmbiCare, som vi på Iris Hjälpmedel nu kan erbjuda dig.

Vi har även testat glasögonen i kontorslandskap, bland personer både med och utan NPF och som upplever att man lätt blir störd, med mycket goda resultat. Samtliga upplever ökade möjligheter att fokusera samt att man hushåller med sin energi.

Under april kommer de första QuietFrames att kunna levereras. De finns utan styrka och med läsglas från 0,5-2,5. De går även att beställa slipade efter ditt recept eller som terminalglasögon.

Vill du lära dig ännu mer om QuietFrames, lyssna på Iris Hadars podd "Med målet i sikte" avsnitt 63.

Vänliga hälsningar från oss på Iris Hjälpmedel

Hämta hela nyhetsbrevet i pdf

Visa pris