Ladda ner dokument

Manual fickur Helen.doc

Fickur Helen vibrerande med larm

Ett läckert grönt och lätt fickur, speciellt framtaget för döv/blinda med vibration för tid, larm och timerfunktion.
Pris exkl. moms 7 384 kr
Artikelnr 51119
Lagerstatus Webblager: 4 st
Vikt 0,9 kg (transportförpackning)
Klassificering CE MDR klass 1
Antal
Skriv ut Skriv ut

Behovsområden


Personliga utmaningar


Information

Denna unika klocka är byggd på en Milestoneplattform och är uppkallad efter Helen Keller, som inspirerat 1000-tals personer genom att i USA på 1920-talet kunnat få sin universitetsexamen, trots att hon var både döv och blind.

Helen fungerar både som klocka, väckarur/larm och med en timer som gör det lättare att organisera sin dag. Den väger bara 55 gram och ligger perfekt i handen som alla Milestone gör. Stora och taktila knappar gör det enkelt att navigera. För extra kraftigt larmstöd finns en vibrationskudde som kan anslutas. Helen talar snällt om när hon vill bli laddad.

Alla meddelande sker med hjälp av vibrationsstrukturer. Det finns också ett talstöd för dem som har hörselrester eller helt enkelt att man vill ha talstödet som primär signal med vibrationerna som stöd. Talstödet hjälper också personer med hörsel, t.ex. instruktörer och pedagoger, att följa med i processen.

Helen levereras i ett träetui tillsammans med laddare, en kvalitativ vibrationskudde samt manual. Vibartionskudden går också att ansluta till andra produkter med vibrationsutgång med 3,5 mm phono.

Vikt Fickur Helen                   55 gr

Ladda ner manualen i Daisyformat

Visa pris