Support och service

Välkommen till våra sidor med information om några av våra utvalda produkter. De innehåller bland annat manualer, lathundar och uppgraderingar till Daisyspelare och mobiltelefoner.

Produktsupport

Iris Hjälpmedels support omfattar - alla ärenden om Milestone - samt övriga Daisyspelare som är köpta hos Iris Hjälpmedel. Support för frågor om specialmobiler och applikationer kan du också få. Det gäller produkter som är inköpta hos Iris Hjälpmedel.
Ring 08-39 94 00 (knappval Produktförfrågan). 

Retur, reklamation och reparation

FöretagskundBehöver du returnera en vara? Oavsett ärende, vänligen fyll i returblanketten och skicka till oss tillsammans med produkten. Ju mer utförligt ifylld, desto snabbare hantering av ditt ärende.
Konsument: Information om retur för dig som konsument finns inlagd i din försändelse. Har den förkommit kan du hämta foldern här.

Ångrar du som konsument ditt köp?

Vi vill att alla ska vara nöjda med de produkter som handlas av oss men ibland kan det bli fel. Hos oss har du som konsument ångerrätt i 14 dagar från det att du fått din vara. En folder medföljer din försändelse med information om hur du ska gå tillväga. Ladda ner foldern härLäs mer om hur du använder din Ångerrätt i våra Allmänna villkor.

Manualer på punktskrift

För personer med synnedsättning har MTM en individuell service där det går att beställa manualer och annat material på punktskrift.
 

Batteribyten - urmakare

Batteribyten på klockor hänvisas till auktoriserade urmakerier. Vi rekommenderar batterier av märke Varta.

Följ denna länk för att hitta en urmakare nära dig.

Batteribyte hos Iris Hjälpmedel sker endast via postförsändelser eller förberedda avlämnanden, Bifoga alltid:

  1. inköpshandlingar (kopia på faktura/kvitto eller följesedel)

  2. felbeskrivning

  3. märk försändelsen ”Service”.

 

Vanliga frågor och svar

Ekonomi
Jag har inte fått fakturan.
Svar: Fakturan skickas i ett separat kuvert och kommer med posten.
Jag hinner inte betala fakturan i tid.
Svar: Skicka fakturanummer, namn och vilket datum du kommer att betala fakturan till ekonomi@irishjalpmedel.se
Jag har inte fått pengarna från det jag returnerat
Svar: För att pengarna ska kunna betalas ut behöver returblanketten vara ifylld och bifogad bank, clearingnummer och kontonummer behöver anges. 

eButiken
Jag har glömt mitt lösenord.
Svar: Välj rubriken Logga in. Klicka på knappen Glömt lösenord. Fyll i den e-postadress du använde när du registrerade dina kunduppgifter. Klicka på knappen Skicka.
Jag vill byta lösenord.
Svar: Logga in med nuvarande användarnamn och lösenord. Överst i den högra spalten finns fältet för att ange nytt lösenord. Skriv in det nya och spara.
Jag kan inte bekräfta min order i kassan
Svar: Kontrollera att du är inloggad som kund. Om du är ny kund, registrera först dina kunduppgifter här
Jag försöker registrera mig som ny kund men får ett felmeddelande.
Svar privatperson: Vi kanske redan har din e-postadress registrerat för nyhetsbrev. Skriv till eButiken@irishjalpmedel.se om du vill att vi registrerar dina kunduppgifter.
Svar företag/kommun: Det kan vara så att vi redan har den fakturaadress du vill registrera i vårt kundregister. Skicka ett meddelande till eButiken@irishjalpmedel.se med vilken leveransadress du vill att vi lägger till.
Kan företag få öppet köp om vi beställer via er hemsida?
Svar: Nej, öppet köp gäller enbart privatpersoner och sker efter överenskommelse. Returer i övrigt ska överenskommas eller godkännas av oss. 

Allmänt
Kan jag som privatperson ångra mitt köp om jag beställer hos er?
Svar; Ja som privatperson har du enligt distanslagen möjlighet att ångra ditt köp inom 14 dagar från köpet. Varan ska returneras efter godkännande av oss på köparens bekostnad och återsändas komplett och i oanvänt skick. Är varan ok krediteras varukostnaden. Saknas delar och/eller trasig förpackning kan avdrag ske från varans pris.
Varför står priserna utan moms?
Svar: Första gången du besöker eButiken får du välja om du Företag eller Privatperson. Detta styr om priserna ska visas utan moms (Företag) eller med moms (Privatperson). Du kan när som helst ändra detta genom att klicka längst ned på sidan och välja hur du vill Visa pris.
Varför har manualerna i förpackningarna så liten text?
Svar: Det är en standardmanual som följer med i leveransen. Önskar du ett annat format kan du hämta det på respektive produktsida i eButiken. Många har en Daisymanual för nedladdning alternativt word/pdf. Önskar du en punktskriftsmanual är du välkommen att kontakta oss.
Min talande armbandsklocka har slutat prata
Svar: Dianas tal går att både stänga av och sätta igång. Om klockan slutat prata kan du testa att sätta igång den igen. Hur det görs hittar du i manualen. Skulle den ändå inte fungera rekommenderar vi att du går till en urmakare och byter batteri.
Jag har fått sämre syn och vet inte var jag ska vända mig
Svar: Be din ögonläkare om en remiss till Syncentralen. Skulle du ”se för bra” är du välkommen att kontakta Iris Hjälpmedel för Personlig rådgivning om synhjälpmedel och vardagstips.
Vart kan jag vända mig med frågor om leveranser?
Svar: Det enklaste sättet är att ha ett konto hos oss där du kan följa din order och leverans. Har inget konto kan du skicka en förfrågan till info@irishjalpmedel.se eller har du ingen dator kan ringa vår växel. Vi behöver kompletta personuppgifter för att spåra leveranser.
Jag har ingen dator och vill beställa per telefon – hur gör jag?
Svar: Välkommen att ringa 08-39 94 00 under vår telefontid, vardagar 9.30-11.30.

Retur/reklamation
Jag vill skicka en produkt för reklamation
Svar: Följ länken så hittar du all information du behöver
Jag vill ha en returblankett
Svar: Skriv till reklamation@irishjalpmedel.se, beskriv ditt ärende vem du är och till vilken adress vi ska skicka till.

Produktsupport
Jag har köpt en produkt och behöver support. Var kan jag vända mig?
Svar privatkund: Du kan skriva till produktsupport@irishjalpmedel.se så besvarar vi ditt ärende inom några dagar. Du kan också ringa 08-39 94 00 och välja knapp val 1 för privat och därefter knappval 2 för produktförfrågan.
Min telefon har slutat fungera. Vad kan jag göra?
Svar: Starta om din telefon genom att stänga av och slå på den. Om du inte kan stänga av din telefon, ta bort batteriet och sätt tillbaka det på plats och försök att slå på telefonen igen. Du kan även starta om din telefon genom att trycka och hålla inne strömknappen på SmartVision3 eller knappen Avsluta på BlindShell classic i cirka 10 sekunder.
Var hittar jag manualen för min telefon?
Svar: Du hittar alla manualer och snabbguider för våra telefoner på respektive produktsida alternativt i telefonens huvudmeny beroende på modell. Önskar du en manual i Daisy eller punktskrift skicka en förfrågan till produktsupport@irishjalpmedel.se eller ring så skickar vi det till dig utan kostnad.
Jag har laddat ner en app till min SmartVision3 men den fungerar inte. Kan ni hjälpa mig?
Svar: Iris Hjälpmedel eller Kapsys erbjuder ingen support för de appar som laddas ner från Google play, förutom de som är förinstallerade på telefonen. Tips: Vissa appar som laddas ner via Google Play är inte kompatibla med den fysiska knappsattsen, utan kräver användning av pekskärmen.
Erbjuder telefonerna som iris Hjälpmedel säljer röststyrning?
Svar: SmartVision3 och BlindShell erbjuder röststyrd uppringning samt diktering av text.
Jag behöver hjälp att komma igång med min telefon. Kan ni hjälpa mig?
Svar: När du köper en mobiltelefon hos Iris Hjälpmedel ingår alltid en timmes kostnadsfri utbildning, antingen på vårt kontor i Enskede eller via telefon. Behöver du ytterligare utbildning kan detta beställas separat. Kontakta oss så berättar vi mer.

Visa pris